Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова

...
 Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова
Коментари Харесай

Кристин Лагард се страхува от идването на ера на гнева

 Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард прикани за обновяване на интернационалното съдействие, опасявайки се от настъпването на " епоха на гнева ", при която неравенствата могат скоро да станат по-големи, в сравнение с по време на " златната епоха " на капитализма през 19-и век, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.
В тирада, произнесена в влиятелната библиотека на Конгреса във Вашингтон, Лагард прикани за " нов мултилатерализъм ", който да направи по този начин, че " икономическите облаги от глобализацията да бъдат разпределени измежду всички, а освен измежду някои ".По думите й международната търговия би трябвало да бъде " ремонтирана ": " Необходимо е да се стремим към деескалация " на комерсиалното напрежение и да подобрим системата за продан, като " премахнем дотациите, които водят до изкривявания " и като защитим правото на интелектуалната благосъстоятелност.

На въпрос за подписаното 90-дневно помирение сред Пекин и Вашингтон Лагард съобщи, че не е " сигурна " дали това ще прерасне в комерсиално съглашение за три месеца, само че приветства " забележителния прогрес ". Според нея е значимо да има съгласие сред двете страни и те да се спогодят по основни правила.

Споменавайки Англия, ръководещата директорка на Международния валутен фонд съобщи,че от ден на ден и повече британците съжаляват за Brexit: " Мисля, че има страдание на доста места в Европа. Мисля, че има повече съжаления във Англия, в сравнение с преди 6 месеца. "

Освен това в речта си Лагард прикани за нова система на интернационално данъчно облагане. " Компаниите имат сега планетарно наличие, само че държавните управления не са намерили положителния данъчен отговор " `, посочи тя, критикувайки тактиките за данъчна оптимизация, при която доста приходи от налози не влизат в хазната.

Без това " преосмислено интернационално съдействие " Лагард се притеснява, че след 20 години, до 2040 година, " неравенствата могат да станат по-големи, в сравнение с са били по време на " златната епоха " на капитализма през 19-и век ".

Тази " епоха на гнева " ще опълчи софтуерните гиганти-монополисти против стопански слабите страни, а привилегировани категории от популацията " ще могат да живеят до 120 години, до момента в който милиони други ще страдат от беднотия ".

Има заплаха " бездната сред стремежите и действителността " да " подхрани гнева и огорчението ", предизвести тя.

Твърдейки, че остава " оптимист ", Лагард увери, че " ерата на реализирането на нови хрумвания " е допустима. Тогава стопанските системи ще се възползват от възобновими сили, от по-голяма интеграция на дамите на трудовия пазар, а огромните компании ще демонстрират обществена отговорност. 
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР